
Мало хто знає, що спочатку цей пиріг почали готувати у Німеччині. Для цього брали пшеничне борошно, фрукти та збиті вершки. Трохи згодом до цих інгредієнтів стали додавати лікер та інші продукти. Минали роки, рецепт шарлотки все більше змінювався і тепер ми знаємо її як десерт із англійської кухні. Її начинку найчастіше готують із яблук, оскільки вони дуже поширені та недорогі. Але любителі кулінарних експериментів використовують також інші фрукти, різні ягоди, як свіжі, і заморожені.
Пиріг вийде дуже смачним, якщо вибрати начинку тверді соковиті яблука. Цукор необхідно додавати за смаком, проте варто пам’ятати, що чим більше його буде, тим хрусткішою вийде скоринка. У цьому випадку різати десерт буде складніше – він дуже кришитиметься. Щоб яблучний пиріг Шарлотка вийшов ідеальним на смак, до тіста можна додати апельсинову цедру або трішки прянощів – імбир, корицю або мускатний горіх.
Складові
Простий рецепт Шарлотки в духовці передбачає використання лише кількох інгредієнтів. Тим не менш, пиріг завжди виходить дуже смачним – з пишним бісквітом усередині і хрусткою скоринкою зверху. Вам знадобляться:
- 1 склянка пшеничного борошна ;
- 3 яйця (можна замінити альбуміном або яєчним порошком ) ;
- 3-4 яблука середніх розмірів;
- 1 склянка цукру;
- 1 ч л розпушувача ;
- по щіпці кориці та ванільного цукру .
Існує безліч рецептів та порад про те, як приготувати шарлотку в домашніх умовах. Коли ви освоїте найпростіший, ви зможете додавати або прибирати інгредієнти на власний розсуд. Завдяки цьому ваш пиріг щоразу матиме новий смак.
Як готувати шарлотку з яблуками
А ось детальна інструкція з випікання цього чудового десерту:
- 1 Приготуйте бісквітне тісто: у глибокий посуд помістіть яйця і цукор добре збийте до отримання світлої повітряної маси. Чим довше ви збиватимете, тим швидше запечеться рум’яна скоринка;
- 2 в отриману масу поступово додайте|добавляйте| муку|борошно|. Збийте міксером на мінімальній швидкості близько шести хвилин.
- 2 в отриману масу поступово додайте|добавляйте| муку|борошно|. Збийте міксером на мінімальній швидкості близько шести хвилин.
- Підготуйте начинку: вимиті та очищені від шкірки яблука наріжте плоскими часточками. Беріть фрукти з кислинкою – так ваш торт не вийде занадто солодко-нудотним.
- Візьміть форму для випічки, викладіть пергаментом і змастіть вершковим маслом.
- На дно форми товстим шаром покладіть яблучні часточки і накрийте тестом.
- Добре все перемішайте за допомогою лопатки, щоб пиріг пропікся.
- Помістіть форму в розігріту до 180 градусів духовку і залиште на 45-50 хвилин.
Дайте шарлотці охолонути і викладіть її на блюдо. Перед подачею на стіл посипте цукровою пудрою.
Також можна прикрасити пиріг свіжими або печеними яблучними трояндочками, готовими вафельними картинками, шоколадною або кольоровою глазур’ю. Смачного!