Сушене листя лавра незамінне для багатьох страв.
Листя лавра багате на ефірні олії / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com
Лавровий лист зустрічається в багатьох стравах у різних кухнях світу, але домашніх кулінарів часто ставить у глухий кут його оманливо слабкий запах. Багато хто говорить про те, що лаврове листя здається недостатньо ароматним, але ця ілюзія пояснюється терміном придатності, адже з часом трави втрачають свій аромат.
Видання Tasting Table пише, що лаврове листя росте на деревах Laurus nobilis у Середземномор’ї. Воно належить до сімейства лаврових і називається просто лавровим листям, хоча не всі лаври їстівні.
Колись із них робили корони, якими нагороджували спортсменів-переможців у Стародавній Греції, а також їх носили римські вожді, зокрема Юлій Цезар. Їх також використовували в кулінарії, медицині та релігійних цілях протягом тисячоліть.
Відео дня
Листя лавра багате на ефірні олії, саме цим пояснюються їхні цілющі властивості та аромат. Колись вважалося, що воно має потужну духовну силу, що дає змогу людям бачити майбутнє уві сні.
Лаврове листя – поширена й універсальна трава, яка зустрічається в безлічі рецептів у різних регіонах і культурах.
Вона може надати базового аромату будь-яким супам, тушкованим та іншим стравам, які повільно готуються. Ця спеція привносять м’яку, трав’янисту, пікантну ноту в будь-яку страву.
Найпростіший спосіб перевірити, чи свіже у вас лаврове листя, – розламати одне навпіл і понюхати. Ви відразу ж маєте відчути яскравий трав’янистий аромат. Якщо воно нічим не пахне, значить, настав час замінити його на свіже.
Слід зазначити, що, хоча лаврове листя і не отруйне, його слід викидати перед подачею на стіл, оскільки його важко жувати, воно смачне саме по собі і може призвести до удушення, якщо воно розкришиться.
Раніше УНІАН писав, навіщо додавати лавровий лист у страви.