
Ця техніка допомагає створити кремову італійську класику без проблем.
Подавати карбонару рекомендується у великих мисках для пасти / фото ua.depositphotos.com
Паста карбонара – класична італійська страва, яку може бути складно приготувати вдома. Шеф-кухар Даніло Кортелліні, який пройшов навчання за програмою Мішлен, поділився простим і “надійним” рецептом пасти з 5 інгредієнтів, пише express.co.uk.
“Це техніка, яка допомагає створити кремову італійську класику без проблем”, – йдеться в описі рецепта.
Інгредієнти:
Відео дня
- гуанчале або панчетта – 400 г;
- яйця – 6 шт;
- пекоріно романо – 80 г;
- спагеті – 400 г;
- сіль і свіжомелений чорний перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Обсмажте гуанчіале або панчетту на сковороді на слабкому вогні протягом 10-15 хвилин.
- Перекладіть м’ясо на папір, щоб жир увібрався.
- Щоб приготувати соус, збийте 4 жовтки, 2 яйця і тертий сир у великій жароміцній скляній мисці. Поставте миску на каструлю з водою, що повільно кипить, і варіть на повільному вогні доти, доки не вийде консистенція густого заварного крему.
- Опустіть спагеті у велику каструлю з киплячою підсоленою водою і варіть відповідно до інструкцій на пакуванні до стану аль денте або до готовності за вашим бажанням.
- Покладіть пасту на сковорідку з жиром, що залишився, і добре перемішайте. Додайте соус і перемішайте.
- Додайте хрусткий гуанчіале і поперчіть.
Подавати карбонару рекомендується у великих мисках для пасти, посипавши зверху додатковим тертим сиром.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як приготувати сендвіч із моцарелою за італійським рецептом.